«

»

dec
31

Uppdatering ledstatus

Som tidigare skrivits så har det varit en snöfattig höst som gjort att isarna vuxit till sig på ett bra sätt. Mellan 30-40 cm kärnis är det på de flesta sjöarna.
Lite snö har fallit tidigare under december, och under julveckan kom det ytterligare lite påfyllning, så snödjupet efter det var ca 40 cm i dalgångarna. På kalfjället var det ytterligare mer snö, även om det på fjället alltid varierar. Nysnön gjorde även att det var en del vatten på en del sjöar.

Nu är det rejält milt i Polcirkeln med flera plusgrader och blåst, och det ska enligt prognoserna hålla i sig några dagar till.  Återstår att se vad detta gör för snödjup och före – en gissning är att föret kan bli till det bättre för alla utom dom som är ute efter skoterkörning i pudersnö…

Avslutningsvis bjuder vi på några härliga bilder som är tagna på Julaftonen vid 23-tiden då norrskenet spelade över Polcirkeln i den 30-gradiga kylan… Foto: Therese Eriksson.
Med dessa bilder säger vi Gott Slut och Gott Nytt År!

IMG_0569IMG_0572

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din epost kommer inte att publiseras.

Du kan använda följande HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>