jan
06

Uppdatering led- och snöläget

God fortsättning på det nya året! Skotersäsongen får nu sägas vara i full gång, och en hel del folk börjar befolka husvagnar och stugor, framför allt under senaste tidens helgdagar. Isläget är gott. Strax innan nyår kom ett rejält blidväder som gjorde att snön på isarna tinade och trycktes ihop. Under denna vecka har det… Continue reading »

dec
08

Säsongen är igång!

Välkommen tillbaks till hemsidan, alla medlemmar och alla andra! Efter en skön sommar och höst så har nu åter isarna lagt på sjöarna i fjällvärlden, och många är vi som är sugna på att komma upp till fjälls igen. Under hösten hade vi en arbetshelg där huvudsysslan var att montera nya band på pistmaskinen. Tyvärr… Continue reading »

dec
31

Uppdatering ledstatus

Som tidigare skrivits så har det varit en snöfattig höst som gjort att isarna vuxit till sig på ett bra sätt. Mellan 30-40 cm kärnis är det på de flesta sjöarna. Lite snö har fallit tidigare under december, och under julveckan kom det ytterligare lite påfyllning, så snödjupet efter det var ca 40 cm i… Continue reading »

dec
28

Leden till Guijaure stakad!

Under torsdagen stakades, d.v.s. stickbuskar sattes ut, leden till Guijaurstugan. Under fredagen har det blåst kraftigt och det driver rejält på fjället, men sträckan har körts även under dagen och är körbar. Vid 4-tiden i morse var det -27C vid Camp Polcirkeln, och tre timmar kl. 7 senare var det -10C! Det ser ut på… Continue reading »

maj
14

Uppdaterad ledstatus

Otroligt trevligt att få rapportera om att det fortfarande går att köra skoter – t.o.m. runt våra turistanläggningar! Efter en vinter med dåliga isar, och fläckvis lite snö, så trodde man att säsongen skulle ta fort slut. Det blev precis tvärtom! Uppe mot gränsen är det fortfarande ”full vinter” och det har inte tinat speciellt… Continue reading »

mar
23

Uppdaterad ledstatus inför helgen

Pistören Johan lämnar föjande rapport: Onsdag 21 Mars Trampat till Merkenäs Trampat Sandvikensjön Sladdat Vouggasjön Tjaktjaurströmmen rev igår under tiden jag var upp mot Merkenäs. Det blev spännande och blött på väg hem över strömmen. Vatten in i hytten men det gick preeeecis att ta sig över. Strömmen är dock som sagt var öppen, så… Continue reading »

mar
05

Uppdaterad ledstatus + vädjan!

Idag har Johan sladdat sträckan Polcirkeln-Arrajaure-Blåsjön-Naulajaure.  Dessutom är det nyligen sladdat på sträckan  Polcirkeln-Tjapka samt trampat mellan Sandviken och Merksjön. Sladdning av denna sträcka sker inom kort. Trampning pågår fortlöpande på Selet för att få till banorna och publikområdet inför påsklördagen! En vädjan: Leden mot Gardaure och Lotaure blir mer och mer komplett gällande stickning,… Continue reading »

mar
01

Uppdaterad ledstatus – snart sportlov!

Ledläget: Johan meddelar att sträckorna Polcirkeln-Naulajaure samt Polcirkeln-Tjidtjakk är nysladdade. Sträckan Vouggatjålmejaure-Merkenes kommer att trampas med pistmaskin idag. Det har kommit ytterligare 30 cm snö de senaste veckorna, vilket gör att det återigen förekommer vatten på många av sjöisarna. Efter leden över mot Gardejaur har vi påbörjat stakning. Det är som sagts tidigare otroligt lite… Continue reading »

feb
13

Uppdaterad ledstatus

Lederna är nu trampade till stor utsträckning med både pistaren och skoter, vilket innebär att vi kan börja använda sladden till pistaren. Emellertid har sommarens stillestånd fått effekter på sladdens funktion, vilket visade sig då premiärturen skulle köras, då armen till stödbenet vek sig.  Reparation av denna väntas bli kommande helg, då också förstärkning av… Continue reading »

feb
01

Uppdaterad ledstatus

Nu är hela leden över Sandviken utstakad. Det förekommer några ställen med vatten på isen, samt drivor från helgens blåst och snöfall. Isläget Sandviken: På led: Från skyltstolpen (ungefär mitt på sjön) och mot Merkenes 40 cm is. Från skyltstolpen och mot Tjatjaurströmmen 25 cm is. Ovanpå det är det vatten och en tunn isskorpa 2-7 cm.  Strax utanför led: Från skyltstolpen… Continue reading »

Older posts «