jan
25

Till besökare vid Polcirkeln 2012

Vi står inför en ny och förhoppningsvis härlig vintersäsong! Polcirkelns Skoterklubb har ambitionen även denna säsong att kunna erbjuda fina vinterleder! Men för att uppnå detta krävs det att ni som besöker närområdet ställer upp och betalar en Medlemsavgift till klubben. Avgiften uppgår till 100,-/år/familj. Betalningen gör du enklast till vårt Bankgiro nr 5753-1295, eller… Continue reading »

jan
25

En store eloge…

…till en av eldsjälarna i Polcirkelns Skoterklubb som offrat många timmar av sin lediga tid till att trampa vatten på Vougga och Arrajaur i förberedande syfte för oss andra och för pistmaskin. TACK!!

jan
17

Uppdaterad ledstatus

Senaste nytt: Leden Polcirkeln-Guijaure ruskad och körd. Leden Polcirkeln-Mujtunis ruskad och körd fram t.o.m. Nedre Mujtunis. Det är klurigt med stavningen på dessa sjöar men jag tror ni förstår vad som menas… Det rapporteras nu om betydligt bättre förhållanden på sjöarna, jämfört med t.ex. trettonhelgen. Vattnet har frysit upp på det flesta håll. Istjockleken ökar dock… Continue reading »

jan
14

Uppdaterad ledstatus

Under dagen har det satts upp ruskor på sträckan Övre Tjapka – Guijaure. Bra med snö, bra före och inget vatten på isarna på de sjöar som passeras. Kanonförutsättningar alltså!!

jan
13

Ny uppdatering!

Senaste rapporten från Johan: Har satt ruskor, samt trampat och sladdat hela vägen från Camp Polcirkeln till östra Naulajaure. Inget vatten just nu på isarna efter denna led! Dessutom är det nu sladdat ända fram till nedre Tjapka. Ni som är på plats i fjällen denna helg har alltså goda förutsättningar för skoterkörning! Trevlig helg… Continue reading »

jan
12

Uppdaterad ledstatus

Johan, som jobbar med våra leder, meddelar att han nu trampat vatten och packat snö på leden Polcirkeln-Kroktjärn-Lilltjärn-Arrajaur samt leden från Kroktjärn-Lillvougga. Dessutom har ett flertal sjöar berikats med ruskor. Beträffande snödjupet så är det runt Camp Polcirkeln ca 60cm snö. I övrigt i terrängen upp till 90 cm snö. På kalfjället varierar det som vanligt… Continue reading »

jan
10

Nu drar säsongen igång på allvar!

Denna vecka har vår säsongsanställde halvtidspistör börjat sitt arbete med att få lederna i så bra skick som möjligt.  I och med detta ska vi försöka att uppdatera hemsidan så ofta som möjligt för att våra medlemmar ska ha så bra koll som möjligt på förutsättningarna vid Polcirkeln! För mer info om leder, se ”Snödjup-Ledstatus”!

jan
10

Uppdaterad status

Det har fortsatt att snöa under nyårshelgen och vidare framemot trettondagen. Efter det har det emellertid slagit om till klarare och betydligt kallare väderlek. En hel del skotrar trafikerade våra leder under trettonhelgen, varför många leder börjar vara vältrampade. Snödjupet räcker sedan en tid till för att använda pistmaskinen, dock är isarna fortfarande för tunna… Continue reading »