dec
30

Undvik skoterkörning norr om Sieldut!

Som vi nämnt tidigare uppmanar vi samtliga att visa hänsyn mot renskötseln och undvika områden där renhjordar befinner sig. Nu har vi en dagsfärsk rapport från samerna att dom just nu har renarna från Vouggatjålmejaure och österut mot Tjidtjakk. Det finns gott om områden att köra på, så vi vädjar att ni undviker detta område.… Continue reading »

dec
29

Uppdatering ledstatus.

God fortsättning alla! Här kommer en uppdatering om ledläget – många börjar vara på väg upp nu under mellandagarna. Idag har våra ideella krafter varit ute och jobbat igen. Det är nu ruskat och trampat över Arrejaur och fram till Naulajaure. Dessutom är anslutningsleden från ”krokitjärn” och ner till Arreloukta (Lill-Vuogga) trampad och ruskad. Det… Continue reading »

dec
23

Från oss alla till Er alla…

dec
23

Uppdatering ledstatus inför jul- och nyårshelgerna.

Under mellandagarna brukar ju en hel del folk besöka Polcirkeln. Här kommer därför en uppdatering av is-, snö-, och ledläget. Ledläget Det är nu ruskat och trampat: – från Camp Polcirkeln fram t.o.m. övre Tjapkajaure. EJ kört fram till Guijaure, då det fortfarande är för lite snö på kalfjället. – över Vuoggatjålmejaure. – från Camp… Continue reading »

dec
22

Hjälmtvång för skoterförare införs efter nyår

Det har varit prat om det under en längre tid, men nu är det klart att hjälmtvång för skoterförare i Sverige införs efter nyår. Läs mer i nedanstående artikel från tidningen Norran. http://norran.se/nyheter/hjalmtvang-for-terrangskoter-505640

dec
15

Visa hänsyn till samebyn och deras renar!

Vi har fått information från samebyn om var deras renar befinner sig. Just nu är dom i området öster om Ikkesjaure (se karta nedan för ungefärligt område). Det kan inte sägas nog många gånger hur viktigt det är att vi respekterar samerna och deras renar. I helgen har det tyvärr varit en incident där 5-6 skotrar kört… Continue reading »

dec
10

Sladdning och stakning uppstartad!

Tack vare frivilliga krafter i form av Terje Karlsen och Olle Eriksson har vi nu startat upp prepareringen av lederna för säsongen! Det är nu stakat upp till Tjapka och sladdat till första Gretasjön efter samma led. Det är tack vare hjälpsamma medlemmar som dessa två som vi ofta ligger bra till med sladdning och… Continue reading »

dec
08

Säsongen är igång!

Välkommen tillbaks till hemsidan, alla medlemmar och alla andra! Efter en skön sommar och höst så har nu åter isarna lagt på sjöarna i fjällvärlden, och många är vi som är sugna på att komma upp till fjälls igen. Under hösten hade vi en arbetshelg där huvudsysslan var att montera nya band på pistmaskinen. Tyvärr… Continue reading »