Viktig information!

Vi har fått information från Länsstyrelsen Norrbotten. Den lyder som följer:

Den statliga skoterleden mellan Mavas och Miekak i Arjeplogs kommun är inte längre farbar. Isarna på vattendragen uppströms Miekak håller på att gå upp.

Även sträckan mellan Miekak-Västerfjäll är mycket dålig och bitvis inte farbar, på grund av den senaste tidens blidväder. Det är förnärvarande också mycket vatten längs leden, meddelar en av våra naturbevakare.

Ett tips! Följ gärna Aktuellt i fjällen på Länsstyrelsens webbplats. Här finns aktuell information om sådant som berör det statliga ledsystemet i Norrbottens fjällvärld; https://www.lansstyrelsen.se/norrbotten/besoksmal/leder-och-stugor/aktuellt-i-fjallen.html

Vill du prenumerera på sidan och få e-post när nyheter läggs ut så anmäler du din epost-adress längre ner på den sidan. Det går även att skicka frågor till oss om det statliga ledsystemet på e-postadressen statligaleder.norrbotten@lansstyrelsen.se

OBS! Bilden är en illustration, problemen kan finnas lite överallt i området nerströms Mavas, men det verkar vara störst problem en bit uppströms från Miekak.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *