«

»

apr
15

Snabbast vid Polcirkeln?? Vad är det??

FlygbildHär kommer lite information till dig som aldrig besökt Polcirkeln en påsklördag när evenemanget ”Snabbast vid Polcirkeln” går av stapeln.

Det hela startade för 12-13 år sedan då det fanns önskemål och idéer om att, från skoterklubbens sida, genomföra någon form av aktivitet under påsklördagen.
Evenemanget skapades i första hand för att dra in pengar till underhåll av skoterleder, men har efterhand utvecklats till en riktig folkfest.

Evenemanget innefattar dels en pimpeltävling som går av stapeln mellan 09.00-10.30. Största fisken i dam, herr och junior vinner en pokal och äran.
Dessutom är det skoterrace på en 201 meter lång bana. Två skotrar ställar upp på startlinjen, snabbast över mållinjen vinner. Förloraren utslagen. I slutändan
är det 2 skotrar kvar i varje klass, som kör en final i kamp om pokalen i varje klass.
Gemensamt för dessa aktiviteter är att ingen anmälningsavgift finns, däremot måste man vara medlem i klubben för att få ställa upp. Medlemskap löser du enkelt
på plats i den vit-gula husvagnen nere på Selet.

Förutom detta finns försäljning av nygrillade hamburgare, för att inte tala om de lotterier som finns! Vinstborden till dessa lotterier är omtalat.
Alla inköp du gör går oavkortat till klubbkassan, där det kommer väl till pass för att finansiera underhållet av skoterleder.

VARMT VÄLKOMMEN TILL EN HÄRLIG FAMILJEDAG I VÅRSOLEN!!
(…det brukar nämligen vara solgaranti under ”Snabbast vid polcirkeln”)

Lämna ett svar

Din epost kommer inte att publiseras.

Du kan använda följande HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>