Viktig information från Polcirkelns Skoterklubb!

håll_ledenDen fria skotertrafiken i svenska fjällvärlden blir alltmer sällsynt förekommande. Ta en titt på den HÄR kartan. Använd plus/minustecknet till vänster på kartan för att zooma. Här syns tydligt att övervägande delen av fjällvärlden är belagt med skoterförbud.  I många av dessa områden får man köra, men ENBART efter led.
För att få behålla vår fria skoteråkning så har skoterklubben tagit fram en lista med några punkter att tänka på i samband med skoterkörning. Vi presenterar dom först på svenska, och sen på norsk.

*     Att ha en skoterklubb med många medlemmar är viktigt. Klubben blir mycket starkare i kontakt med kommun, länsstyrelse samt samer. Ingen skoterklubb = Inga skoterleder!

*     Visa hänsyn mot djur och natur. Ta med allt skräp hem!

*     Skoterförare måste informera sig om när och var det tillfälliga skoterförbudet träder i kraft. Lär mer om detta HÄR.

*     Totalt förbud mot ”effektpipor”. Dessa är väldigt störande, och innebär det enskilt största hotet mot skotertrafiken i fjällvärlden!

*     Ledlicens gäller från gränsen – kusten.

*     Kör efter utmärkta leder.

Styrelsen
Polcirkelns Skoterklubb

 

*     Hvordan minsker vi risikoen for skuterforbud i området?

*     Snøscooter klubb med mange medlemmer. Viktig når det skal forhandles med kommunen, lansstyrelse (fylke) og samer. Ingen snøscooter klubb = ingen skuterløyper.

*     Vise hensyn mot dyr og natur, ta med alt søppel hjem.

*     Snøscooterførere må selv holde seg informert om hvor det er snøscooter forbudt område og når det trer i kraft. Mer info, klicka HÄR.

*     Totalforbud mot effekt-potter. Desse är veldig forstyrrende for mennesker og dyr, og den største trusselen mot frihet for snøscootertrafikk!

*     Løypeavgift gjelder fra grensen og til kysten.

*     Kjør i merkede snøscooter løyper.

Styre
Polcirkelen`s snøscooter klubb

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *