Uppdaterad ledstatus

Pisten Bully redo för en ny säsong!

Som utlovat i tidigare inlägg kommer här en uppdatering gällande ledernas status. Hasse Westin har nu börjat sin anställning hos oss på halvtid. Han jobbar just nu för fullt med att få till lederna så bra så möjligt, då besökarna i Polcirkeln blir fler och fler. Pistmaskinen har nu satts i drift och är redo för tjänst. Tyvärr har det under Hasses första arbetsveckor varit för tunna isar på sina håll för att man ska kunna köra över med pistmaskinen, men med de senaste dagarnas kyla med 25-30 minusgrader räknar vi med att inom ett par dagar kunna vara igång med pistaren. Till att börja med blir arbetet att trampa alla leder till full bredd, samt skära ner krön och lutande partier efter lederna, och därefter koppla på sladden och börja med finliret…

Alla leder utom en är nu ruskade och körda samt att skyltar har satts upp där det behövs. Leden som ännu inte är ruskad är leden över till Gardaure. De flesta år är det lite snöbrist på kalfjället som hindrar arbetet, men vi återkommer och meddelar när även den leden är klar.

Passar även på att påminna ännu en gång om stickbuskar. Ni som har möjlighet – hugg några buntar stickbuskar och släng med på släpen nästa gång du skall upp till fjälls! Lämna dom till din campingvärd. Detta underlättar mycket för oss. TACK på förhand!!

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *