Nu drar säsongen 13/14 igång!

Det är ju visserligen fjällsäsong och fiskesäsong mer eller mindre året runt, men det känns ändå som att vi kan säga att nu drar huvudsäsongen igång på allvar! Varmt välkomna tillbaka till hemsidan!!

Nu är vi inne i December och därmed ska vi försöka hålla Er kontinuerligt uppdaterade om vad som händer runt Polcirkeln med snödjup, istjocklek och annat som händer.

Det blev ingen supertidig fiskepremiär i år. Till Allhelonahelgen hade endast de små tjärnarna frysit, men ganska snabbt efter det så blev det kallare väder och isarna började lägga, och växa för varje dygn som gick. Under förra veckan tog vi oss för första gången ut på Selet (Stoursavvon) och över till leden upp mot Guijaure. Igår inkom följande lägesrapport från Olle Eriksson och Johan Sandlund;
”Har den 3/12 borrat och mätt istjockleken på Selet och ”Gretasjöarna”
alltså leden upp mot Tjapkajaure. Efter leden är det från 19cm – 30cm tjock is. Dock är det som vanligt denna tid på året vatten på isarna, ca: 10-30cm.
Bra med snö för årstiden, 40-50cm.
Stickbuskar är satt fram till kalfjället innan Tjapkajaure.”

Vi tackar för den rapporten och konstaterar att det alltså är vatten på sjöarna, men i övrigt låter lovande för oss som är sugna på att inom kort få besöka fjällvärlden igen!

Istjockleken mäts med en mätsticka.

Just nu är det en hel del vatten på isarna...

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *