Uppdatering ledstatus

Det är hög tid för en uppdatering av läget på lederna och isarna. Det passar ju bra nu inför helgen, då det börjar vara mer och mer folk på plats i husvagnar och stugor under helgerna.

Fr.o.m. trettonhelgen har vi en halvtidsanställd som sköter klubbens leder i form av Hasse Westin. Han har tidigare jobbat åt klubben och gjort ett gott jobb, och vi tror att vi i och med detta skall kunna hålla en god standard på lederna även detta år. Emellertid så är det tyvärr lite för lite snö än så länge för att kunna få lederna riktigt släta. Pistmaskinen, och framförallt dess drivband, kräver ett visst snödjup för att inte aluminiumkammarna ska brytas sönder, och innebära orimliga driftskostnader för klubben.
Dock kommer pistmaskinen att sättas i drift under kommande vecka för att trampa lederna på sjöarna och få genomfrysning på det vatten som finns där.

När det gäller isläget så är det mycket bra med generellt en halvmeter kärnis på sjöarna. Men, som vanligt – färdas med förstånd!

Arbetet med att ruska lederna är slutfört, så när som på leden mot Gardejaur, som traditionsenligt har för lite snö för att det ska gå att ruska. Däremot är leden sladdad upp till Tjidtjakkstugorna.
Leden Sandviken-Merkenes är körd med inte sladdad. I övrigt alltså god framkomlighet, och med tanke på snödjupet, fina leder.

Gällande leden Vuoggatjålmejaure-Gardejaur så kommer denna att få en ny dragning för att komma i från den branta backe ca 200 m från Vuoggatjålmejaure som inneburit problem för skoteråkarna. Den nya dragningen kommer att gå över Arraluokta (Lillvuogga) för att sen ansluta till befintlig led. Dock är det för lite snö för att använda den leden än så länge. Det är även breddat leden från Arraluokta och upp till Arrejaurleden.
Arbetet med att förbättra lederna pågår som ni märker ständigt.

Välkommen upp till paradiset, ni som ska upp i helgen, eller senare!!

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *