«

»

feb
19

Nya pistmaskinen på plats!

I måndags var det en stor dag för skoterklubben, då vår nya pistmaskin levererades. Vi var ner till Umeå i december och provkörde maskinen, och det känns ju grymt att den äntligen är på plats i Polcirkeln!

Årsmodellen är 2006, ca 20 år nyare än vår gamla maskin, som gjort ett fint jobb, men började vara väldigt sliten. Med den nyare pistmaskinen kommer vi kunna göra ett effektivare arbete, med bättre förarmiljö, mindre stilleståndstid och billigare drift både gällande reparationer och bränsleförbrukning.

Terje Karlsen, Janne Höglund, Hilding Eklund och Terje Johansen var på plats från skoterklubben under hela dagen, och gjorde tillsammans med personal från leverantören Winn Marketing maskinen klar, d.v.s. monterade frontblad och drivband. Vi fick dessutom en utbidning i handhavande och service på maskinen. Vår gamla maskin har vi bytt in, så den tog dom med sig ner till Umeå.
I köpet ingår en snöfräs, som vi också hoppas ska höja kvaliteten på lederna.

Under tisdagen och idag onsdag, har Terje och Hilding kört igång och börja preparera lederna samt med hjälp av frontbladet skära ner och jämna till där det behövs. Terje, vår halvtidsanställde, lämnar mycket goda vitsord över resultatet, vi hoppas att våra medlemmar ska uppleva detsamma!
Dom har hunnit gå över samtliga sträckor vi normalt preparerar, med undantag för sträckan Vuoggatjålmejaure – Merkenissjön, den sträckan kommer att få fint besök under de närmsta dagarna.

Vi tackar skoteråkarna för visad förståelse för att lederna fram tills nu varit lite sämre eftersom vi inte haft någon fungerande pistmaskin, och ser med tillförsikt fram emot den stundande högsäsongen då lederna kommer att vara desto bättre!

Lämna ett svar

Din epost kommer inte att publiseras.

Du kan använda följande HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>