«

»

jan
29

Uppdatering ledstatus

Januari har varit en bitvis mycket kall månad, så Hasse har helt enkelt inte kunnat köra under ganska många dagar. Några timmars körning med pistmaskinen när det är 25-30 minusgrader kan kosta klubben tiotusentals kronor i reparationer, som säkert alla förstår.

Den sista tiden har varit betydligt bättre temperaturmässigt, så nu börjar det se bättre ut. Hasse börjar alltid säsongen med att köra lederna med pistmaskin UTAN sladd för att kunna använda frontbladet till att fylla igen bäckar, skära ner där leden lutar i sidled, ta med sig snö från kanterna där det behövs o.s.v. Detta jobb är nu avslutat. Nu börjar han att preparera lederna med sladden bakom maskinen. Så här långt har han sladdat leden från Polcirkeln och upp mot Tjapkajaure samt Polcirkeln-Ballastviken. Övriga leder blir sladdade under nästa vecka.

Stickbuskar är nu utsatta på sträckan Polcirkeln – Övre Muitunisjaure. Samma gäller för sträckan Övre Tjapkajuare – Guijaurestugan.
Däremot är det ännu INTE satt stickbuskar sträckan Sandviken – Flygarn (Gouledisjaure). Sandviken ansvarar för att detta blir gjort.

Vi tillönskar alla en riktigt trevlig helg!
nysladdat

Lämna ett svar

Din epost kommer inte att publiseras.

Du kan använda följande HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>