«

»

feb
26

Uppdatering ledstatus inför helgen

Helgen står för dörren och många lyckliga är säkert på väg till fjälls – här kommer en uppdatering om läget!

Pistmaskinen har nu äntligen börjat fungera som den ska, och samtliga leder är nu sladdade med pistmaskin och tillhörande sladd! Härligt!
Hasse rapporterar också att tack vare de kalla nätterna så finns det i princip inget vatten ovanpå isarna, och föret är fint!

Vi har fått frågor gällande om leden över Tjidtjak mot Gardejaur och Luojtaure är ruskad. Tyvärr är svaret nej. Två försök har gjorts under veckan att ta sig över fjället och ruska leden, men p.g.a. dålig sikt har man tvingats vända. Det är viktigt för oss att ruskorna hamnar på rätt ställe för att undvika raviner, hängdrivor, steniga partier o.s.v, och då krävs bra sikt!  Vi ger dock inte upp så lätt, utan kommer att göra nya försök när vädret och sikten tillåter.
Vi vill här understryka att detta är ingen led/färdstråk som prepareras, utan bara en markerad färdväg. Prepareringen upphör en bit ovanför Tjidtjakstugan.

Avslutningsvis önskar vi alla läsare en riktigt trevlig helg!!

polkarta

 

Lämna ett svar

Din epost kommer inte att publiseras.

Du kan använda följande HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>