Uppdaterad ledstatus inför helgen

Vi går mot ljusare tider, och solen har börjat värma om man känner efter riktigt, riktigt ordentligt…
I Polcirkeln har dock kölden varit djup den senaste tiden, vilket gjort att Hasse inte velat köra ut med pistmaskinen, då sådana resor brukar kosta mer än de smakar…
Emellertid så har han hunnit köra alla leder med pistmaskinen utan sladd, och jämnat till, skurit ner lutningar, fyllt igen bäckar o.s.v. Idag Fredag kommer han att utföra detta arbete på leden mot Merkenes. Kommande vecka vidtar arbetet med att koppla på sladden bakom pistmaskinen, och börja sladda alla leder.

En fördel med kylan är ju att isarna växer sig tjockare och tjockare. På fjället har istjocklekar upp mot 80 cm uppmätts, och nere i dalgången är isarna 40-50 cm. Men, som vanligt – färdas med förstånd!
Kylan har också gjort att det lilla vatten som fanns på isarna nu är borta.

Snödjupet är betydligt djupare än i fjol den här tiden, men många skulle nog ändå önska sig lite mer snö. Sedan trettonhelgen har det endast snöat ca 1 decimeter. Som vanligt varierar snödjupet en hel del, och tydligt är att det är mer snö ju längre upp mot gränsen man kommer. En grov uppskattning är att det runt Ballastviken / Camp Polcirkeln / Vuoggatjålme är 40-50 cm, runt Sandviken 50-60 cm och vid gränsen 80-110 cm.

Trevlig helg och grattis till Er lyckliga som får tillbringa helgen i Polcirkeln! 🙂

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *