Uppdatering isläge, snödjup m.m.

Hej igen alla skoter- och fjällenvänner! God fortsättning på det nya året!
Det har varit dåligt med uppdateringar här på hemsidan sista tiden, och det ber vi om ursäkt för!!

En hel del har hänt sen sist, här kommer valda delar:
Webbredaktionen har under mellandagarna befunnit sig på plats i Polcirkeln. Under julafton och juldagen var vi bara ett ett fåtal som var på plats, men sedan ökade antalet husvagnar och stugor som det lyste i, för att sedan kulminera under nyårshelgen, då nytt besöksrekord för nyårshelgen slogs i området! Även en hel del kåpsläpar och annat som indikerade att folk kom upp bara över dagen för att köra skoter syntes. Förmodligen beror detta på snöbristen vid svenska kusten, samt den milda väderlek som rådde. Termometern visade plusgrader flera av dagarna.

Föret då? Ja, det beror förstås vad man menar med bra före… Vissa vill ju helst ha 2 meter puder! För oss ”vanliga” skoteråkare får man ändå säga att föret var kanon! 50-60 cm snö, och mycket bra bärighet i snön. På många av sjöarna började det bli någon cm vatten när vi närmade oss trettonhelgen, men inte så att det innebar några större problem. Däremot måste man vara observant på bäckarna, som var helt öppna. I skrivande stund, är det ordentligt kallt i fjällvärlden, så vi får hoppas att bäckarna fryser till.

Isarna är på det flesta sjöar mycket fina med 30-50 cm kärnis. Vi har dock även borrat på vissa sjöar där det varit en halvmeter tunna isskorpor och issörja, och bara 1 dm kärnis längst ned. Som vanligt gäller det alltså att färdas med försiktighet!

Fisket har varit varierande, som vanligt. Vissa dagar var dom lite mer på hugget, och storfiskarna bland oss, kunde få skapliga fångster. Andra dagar fick man bara njuta av vädret och omgivningarna!

Efter nyår har våran halvtidsanställde ledfixare, Hasse Westin, trätt i tjänst. Mer om detta, samt om ledläget i kommande inlägg!

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *