Effektpipor – hotet mot skotertrafiken!!

På långfredagen hölls som vanligt årsmöte för PSK i verkstaden på Terjes Allservice. Sedvanliga punkter avhandlades, men det blev även en hel del prat om effektpipor som ett fåtal skoteråkare använder. Dessa fåtal riskerar att förstöra för oss alla andra, då det på sikt kan innebära ett förbud för skotertrafik utanför lederna. EN skoter med effektpipa stör mer än 50 skotrar utan!!

Vi brukar alltid ha besök av polisen på årsmötet som då informerar om deras verksamhet under påsken. Detta år hade dom ingen möjlighet att närvara, men vi har haft kontakt med dom under förra helgen så vi har ändå rätt bra koll på vad polisen har för planer för denna storhelg. Dom är stationerade i Merkenes och kommer att ha patruller både efter vägen och ute i terrängen.

Envisa rykten gör gällande att dom kommer att köra en drive för att komma åt skotrar med effektpipor under helgen. Det är nämligen olagligt med effektpipor då dessa skotrar inte klarar bullerkraven och kommer att beläggas med böter!

Hoppas att vi alla kan hjälpas åt med att strävja körning med effektpipor genom att påtala för folk med sådana att vi gärna vill ha kvar vår fria skoteråkning i fjällen, och att vi ser effektpipor som ett av de största hoten mot detta!

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *