Uppdaterad ledstatus – snart sportlov!

Ledläget: Johan meddelar att sträckorna Polcirkeln-Naulajaure samt Polcirkeln-Tjidtjakk är nysladdade. Sträckan Vouggatjålmejaure-Merkenes kommer att trampas med pistmaskin idag. Det har kommit ytterligare 30 cm snö de senaste veckorna, vilket gör att det återigen förekommer vatten på många av sjöisarna. Efter leden över mot Gardejaur har vi påbörjat stakning. Det är som sagts tidigare otroligt lite snö på denna sträcka, vilket ställer till det.  Kompletterande stakning utförs inom kort.

Isläget: Det är fortfarande väldigt mycket under det normala gällande istjockleken, och vi kan nog tyvärr konstatera att det läget kommer att bestå resten av säsongen. Emellertid så ÄR det ju faktiskt 25-40 cm is på exempelvis Vougga, Sandviken och Tjapka, så det ska inte vara någon större risk att vistas på de flesta sjöar, men som vi alla vet så varierar ju istjockleken även på en och samma sjö, så som vanligt gäller det att färdas med förstånd.

En varning är på sin plats för Sädvajaure. Folk promenerade ned på Sädva från Silvervägen härom veckan och kunde rapportera om en istjocklek inne i vikarna på ca 10 cm. Inte mycket har hänt sen dess… Vi avråder därför att vistas på Sädva! Ingen led är därför heller preparerad från Polcirkeln till Sädva.

Det här inlägget postades i Snödjup-Ledstatus. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *