«

»

apr
09

Snabbast vid Polcirkeln – vilken härlig dag det blev!

Här kommer lite sent om sider en rapport från eventet Snabbast vid Polcirkeln 2018. I vanlig ordning hade vi rätt tur med vädret, vilket gjorde att evenemanget blev väldigt välbesökt.
Det hela börjar ju med en pimpeltävling mellan 09-10.30. Fisket var trögt, och tyvärr fick vi bara dela ut en pokal i en av klasserna, då det bara var en av deltagarna som fick fisk. Det var Gunnar Larsson, Ostvik som fick en fin fisk och förärades med en pokal och applåder.

Sedan var det dags för skoterrace. Det tog sin tid att ta emot alla anmälningar, vilket vi beklagar, men publiken väntade tappert på bägge sidor av banorna. Nästa år ska vi ha möjlighet till föranmälan, vilket förhoppningsvis kan göra att vi kan komma igång med skoterkörningen lite tidigare.
Underlaget på banan var det här året mycket bra, då vi hade börjat trampa och preparera banan redan i mitten på januari. Det var många jämna och spännande heat, och till slut återstod bara finalheat i alla klasser, vilka kördes i slutet på dagen. Här är vinnarlistan för år 2018:

Veteranklass: Frode Ingvaldsen, Rognan
Bredbandsklass: Terje Karlsen, Straumen
600 cc: Jim Eliasson, Piteå
800 cc: Ole Maurius Löberg, Bodö
1000 cc: Ulf Löfgren, Piteå
Trim. Alfred Öqvist, Arvidsjaur
Open Fuel: Tomas Harlin, Älvsbyn

Under dagen ordnade dessutom Arctic Air med en rundtur i helikopter för dom som ville, där överskottet av intäkterna tillföll klubben. Alla som åkte 7-minutersturen verkade helnöjda!

Från skoterklubbens sida vill vi rikta ett STORT TACK till alla förare, pimplare och publik för att ni gjorde dagen så fantastisk. Ett särskilt TACK till alla funktionärer som ställde upp och jobbade under dagen – utan Er blir det inget evenemang!

Lotterna gick som vanligt åt i snabb takt, tack vare det fantastiska prisbord som vinnarna fick ta del av. Ett särskilt stort TACK till alla företag och privatpersoner som skänkt dessa priser – ni är guld värda! 🙂

20180331_160418 20180331_155006 20180331_114728

Lämna ett svar

Din epost kommer inte att publiseras.

Du kan använda följande HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>