«

»

dec
16

Uppdatering, is- och snöläget.

Det börjar vara mer och mer folk i husvagnar och stugor, särskilt på helgerna, så här kommer en rapport om nuläget!

Snödjup: Snödjupet är dryga halvmetern. Det har varit ett par dagar med plusgrader som gjort att snön sjunkit ihop, så skoterföret är nu riktigt bra. Kommande vecka väntas ett rejält blidväder, så det återstår att se hur det påverkar föret.

Isläget: Isarna har byggt på sig på ett bra sätt den senaste tiden, men som alltid den här tiden på året så är isarna lömska – tjockleken kan variera, t.o.m. på samma sjö.
Alltså: Färdas med förstånd!!

Stakning: Våra tappra ideella urkrafter Olle och Terje har under veckan stakat (alltså satt ut ruskor) över Nedre och Övre Tjapka, och ända fram till Guijaurestugan. Dessutom är det ruskat på sträckan Polcirkeln – Övre Muitunis.

Skoterförbud: Som vi skrivit om tidigare finns det ett tillfälligt skoterförbud i området. Som skoterförare är du skyldig att se till att du inte kör skoter i detta område. Karta på förbudsområdet hittar du HÄR.

Ni som är lyckliga nog att få vara i fjällen nu – tänk på att isarna är luriga. Vissa sjöar har ingen kört över än, se till att du är säker på att isen håller!!!

Till sist: Ha en riktigt trevlig helg!! Vi avlutar med två bilder från stakningsturen till Guijaure.
Sladdning1Sladdning2

Lämna ett svar

Din epost kommer inte att publiseras.

Du kan använda följande HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>