Säsongen är igång!

Välkommen tillbaks till hemsidan, alla medlemmar och alla andra!

Efter en skön sommar och höst så har nu åter isarna lagt på sjöarna i fjällvärlden, och många är vi som är sugna på att komma upp till fjälls igen.

Under hösten hade vi en arbetshelg där huvudsysslan var att montera nya band på pistmaskinen. Tyvärr var uppslutningen dålig bland medlemmarna, endast 3 st dök upp förutom Hasse. Tråkigt att det ofta är samma personer som jobbar för att alla andra ska få så fina skoterleder som möjligt. Stort TACK till ni som var där i alla fall!

Snödjup

Efter senaste veckans påfyllning är snödjupet runt 40 cm i dalen. På fjället är det som vanligt oerhört varierande, ingen snö på vissa fläckar, och metervis i svackor och liknande.

Isläget

Tyvärr kom det isolerande snö på isarna nästan direkt sjöarna frusit till, men isarna har ändå vuxit på sig skapligt och är nu i genomsnitt mellan 2-3 decimeter tjocka. En varning är dock på sin plats: Kör endast där du genom provborrning eller på annat sätt förvissat dig om att isen håller!

Inga ruskor är ännu utsatta, men vi i klubben har en ambition att vi innan nyår ska ha hunnit ruska en hel del av våra leder, så håll koll här på hemsidan för uppdaterad information!

Notera också att nedräkningen till Påsklördagen nu startat här till höger. Tiden går fort, snart är det ”Snabbast vid Polcirkeln” igen!

Vi avslutar med ett par bilder från jobbet med pistmaskinen, samt några nytagna miljöbilder från området, så att längtan blir ännu större..!

Terje1

Hålen i gummibanden var förborrade, men in i varje bandjärn ska 9 st bultar in.

Terje2

Sedan gäller det att få banden på plats på maskinen, och det ser lovande ut!.

Terje3

Tack till Hasse W, Terje J, Terje K samt Arnt N.!

Terje4

Till slut börjar banden vara på plats på maskinen och redo för en ny säsong!

Linda1

Tjapkajaure, 5 December. Varierande snödjup på vägen upp.

Janne1

Vagnarna på Camp Polcirkeln börjar vara inbäddade i fluffig, härlig, vit snö.

Under sista veckan har snötäcket fyllts på.

terje5

Vacker vy över Tjidtjakkgaisse. Foto: Terje Karlsen

 

Det här inlägget postades i Nyheter, Snödjup-Ledstatus. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *